Refurbishen wat is het nu eigenlijk?

Reviseren is de vertaling van Refurbishen. In de autowereld kom je regelmatig tegen dat bijvoorbeeld de motor volledig gereviseerd is. Dit kun je zien als renoveren, het opknappen van producten om deze zo een 2e leven te geven.

Is dit dan het zelfde als 2de hands?

Nee, de refurbished producten die wij bijvoorbeeld aanbieden op Re-Factory zijn door ons op meer dan 50 punten gecontroleerd, ze worden schoongemaakt, duurzaam verpakt en daar waar nodig gerepareerd.
Wanneer je een 2e hands artikel bijvoorbeeld op marktplaats koopt dan weet je eigenlijk niet precies wat er met het product is gebeurd. Het zou kunnen dat het product technisch niet helemaal meer in orde is, maar dit kan je vanaf de buitenkant niet zien.
Bij een refurbished product mag je er vanuit gaan dat het technisch 100% in orde is en daarom geven wij bij Re-Factory standaard 24 maanden garantie.

Hoe werkt dat dan? En waar komen de producten vandaan?

Over de gehele wereld worden jaarlijks miljoenen elektronische producten gefabriceerd en gekocht door particuliere of bedrijven.
Wij hebben een netwerk bestaande uit consumenten en een aantal grote merken waarvoor wij de restvoorraden, retourgoederen of zakelijk afgeschreven goederen mogen refurbishen.
Deze producten worden vervolgens door Re-Factory gecontroleerd op defecten, krijgen een keurmerk gradatie label en opnieuw aangeboden in ons Europees Netwerk.

Waarom kiezen voor een refurbished product ten opzichte van een nieuw of 2e hands product.?

Er zijn vele redenen hiervoor wij hebben een top 3 gemaakt voor jou.

De Prijs

Een refurbished toestel is vele malen goedkoper dan een nieuw toestel. Hoe veel goedkoper is afhankelijk van waar je voor kiest. Bijvoorbeeld een iPhone X die er bijna nieuw uitziet zal duurder zijn dan een exemplaar die er al meer gebruikt uitziet.
Dit prijsverschil kan soms wel oplopen tot enkele honderden euro’s.

 

Garantie 
Je kan er natuurlijk ook kiezen om je 2e hands smartphone te kopen op een marktplaats bijvoorbeeld. Vaak is het dan nog weer een stukje goedkoper maar wat je er niet bij krijgt is een stukje garantie. Bij een Refurbished smartphone weet je zeker dat je telefoon op de eerste plaats technisch helemaal in orde is, mocht er toch een probleem zijn dan heb je gewoon garantie. Bij Re-Factory heb je standaard 2 jaar garantie op je toestel.

 

Het Milieu

Niet geheel onbelangrijk voor ons is dat een refurbished toestel kopen mee werkt aan een beter milieu. Wanneer jij je oude toestel weggooit en een nieuwe smartphone koopt, draag je  zonder het te weten bij aan je eigen CO2 footprint op deze wereld. Deze kan je dus verminderen door een gebruikt product een 2de leven te geven. Op deze manier creëren we samen een groenen en duurzamere wereld.

1 thought on “Refurbishen wat is het nu eigenlijk?

    Top, echt waar. Heb een super robotstofzuiger voor een kleine prijs. Refurbished? Je ziet er niets van. Enkel de handleiding ontbrak maar die vind je heel makkelijk online. Ik heb nu dus eentje voor boven besteld. Vorige was er eentje categorie A. Heb nu eentje categorie C besteld. Ik wacht vol spanning mijn levering af.
    Geweldig initiatief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.