Hoe Re-Factory 70% meer rendement haalt uit jouw retourproducten.

Re-Factory is gespecialiseerd in het verwerken en verkopen van refurbished retourproducten. Wij doen dit voor diverse partners zoals merken & online retailers. Door het slim inrichten van processen en diverse koppelingen tussen online en offline weten wij meer dan 70% meer rendement te halen uit afgeschreven retourproducten. 

Een duurzaam alternatief voor de traditionele opkoper & shredder

Re-Factory is het duurzame alternatief voor de traditionele opkoper of shredden van retourproducten en incourante voorraad. Waar zorgen er namelijk voor dat deze producten een tweede leven krijgen via diverse online refurbished kanalen. Wij doen dit in overleg met onze partners om eventuele merkkannibalisatie of prijserosie te voorkomen.

Welk rendement levert het mij op?

Alle refurbished retourproducten worden uitsluitend aangeboden op kanalen gespecialiseerde in refurbished producten. Denk hierbij aan onder andere BackMarket & Ebay. Hierdoor vergroten wij jouw marktaandeel op nieuwe kanalen. Tevens creëren wij een nieuwe doelgroep, namelijk consumenten die liever duurzame producten kopen, niet perse een nieuw product moeten hebben of consumenten die een nieuw product te duur vinden. Met Re-Factory zorgen wij voor een goedkoper, hoogwaardig refurbished product.

Naast dat wij met Re-Factory nieuwe markten & doelgroepen aanspreken levert het ook een lagere afschrijving op. Wij zorgen namelijk met Re-Factory dat jij meer dan 30% waarde terug krijgt voor de afgeschreven retourproducten. 

Re-Factory & duurzaamheid

Bij Re-Factory geloven wij in een duurzamer en circulair online retail landschap. Wij zorgen niet alleen dat jou retourproducten opnieuw verkocht worden, maar wij zorgen ook dat jij iedere maand inzicht krijgt in de bespaarde CO2. De CO2 besparing wordt gemeten aan de hand van het aantal producten dat door ons een 2de leven heeft gekregen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.