Wat is nu eigenlijk e-waste?

E-waste is een andere benaming voor elektronisch afval (electronic waste). Dit zijn defecte en verouderde elektronische apparaten die worden weggegooid. Denk aan apparaten met een stekker of apparaten met een plek voor een batterij. Andere namen voor e-waste zijn e-goed of heel officieel WEEE. Dat is de afkorting van ‘Waste Electrical and Electronic Equipment’. In het Nederlands noemen we dit ‘Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur’ (AEEA). In Nederland wordt er per jaar ruim 100 miljoen kilo van deze e-waste ingezameld.

Zoals je in bovenstaande alinea kan lezen,is er mega veel e-waste ingezameld afgelopen jaar. Ruim 100 miljoen kilo… Dat zijn heel veel nullen. Re-Factory gaat de strijd aan om dit te verkleinen. Veel bedrijven recyclen de opgehaalde elektronica. Zij halen de grondstoffen die nog bruikbaar zijn eruit om te hergebruiken. Re-Factory gaat voor het refurbishen van de elektronika. Lees hoe refurbishen werkt in het artikel “Refurbishen wat is het nu eigenlijk“ op onze site

 

Heb jij nog elektronica thuis liggen die je niet gebruikt?

Iedereen heeft in de kast of la nog wel een apparaat liggen dat je niet meer gebruikt. In de kast laten liggen is zonde, maar weggooien nog meer. Heeft jouw apparaat een stekker of accu? Dan is het mogelijk jouw apparaat in te leveren bij Re-Factory. Het is ook mogelijk je oude telefoon in te leveren bij Re-Factory. Dit geldt niet alleen voor smartphones, maar ook een smartwatch, tablet of zelfs draagbare speakers.

Wil je weten of jouw apparaat nog wat waard is? Neem dan contact op via support@re-factory.nl

Hoe kan jij meedoen aan de strijd tegen e-waste?

Als we het bijvoorbeeld hebben over een smartphone, dan help jij al mee door je telefoon te verkopen aan Re-Factory. Zo krijgt jouw smartphone een tweede leven. Je helpt bijvoorbeeld ook met het kopen van een Refurbished smartphone. Deze telefoons zijn net zo goed als een nieuw toestel, maar kunnen enkele gebruikerssporen hebben. Door een refurbished smartphone te kopen help jij ook al weer mee in de strijd.

Re-Factory is de specialist op het gebied van refurbished elektronica. Door het refurbishen van elektronica gaan wij de strijd aan tegen 🌱e-waste🌱.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.